Foredrag

Vælg et af flere inspirerende foredrag om livet i fremtidens landsbyer, om nytænkning, om fremtiden og om livet i udkanten.

Foredraget tilpasses dit arrangement og kan tage fra et kvarter til halvanden time. Flere af foredragene lægger op til en efterfølgende workshop.

Vi betragter ikke "Udkanten" som et skælsord. Nærmere som en katalysator for en nødvendig samfundsudvikling der kan startes fra udkanten og danne mønster for den udvikling og nytænkning af samfundet vi står overfor.  

Skal vores samfund ikke brække fra hinanden bliver vi nødt til - på grundtvigsk vis -  at samles om de fælles udfordringer. 

Fremtiden er noget vi skaber

"Fremtiden er ikke noget der kommer af sig selv. Fremtiden er noget vi skaber sammen" Citat slut.

Vi står midt i: 

Den 4.industrirevolution 

Den 3. internetbølge 

Den 2. andelsbevægelse 

Den 1. eksponentielle revolution

Ovenstående er en nedtælling...men til hvad?

Foredraget tager afsæt i Selskab for Fremtidsforskningens filosofi og metoder.

Foredraget Kan tilskæres mange forskellige brancher og sammenhænge og tilpasses netop jeres specifikke behov.

Et provokerende og inspirerende "kick" ind i fremtiden, med mulighed for efterfølgende workshop.

Ring og aftal nærmere form og vinkel på foredrag og/eller evt. workshop.

 

Fremtidens fællesskaber

Det Danmark vi kender er i forandring alt imens verdenen koger over af konflikter og global opvarmning. Politikerne svigter. Værdierne smuldrer. Videnskaben mister autoritet. Medierne skævvrider virkeligheden. Verdens mægtigste mand er bindegal. De sociale medier gør os mindre sociale. Og de rige bliver rigere og Uligheden vokser. Der er nok vi kan bekymre os om .

Men på tværs og på trods af alle genvorligheder, ser nye bevægelser dagens lys. Nye strømninger og nye tendenser griber nu og ind i det, vi har med hinanden: Fællesskabet. Fællesskaber vokser og styrkes idag i rigtig mange sammenhænge. I det ligger der et håb for fremtiden.

Foredraget tager afsæt i mange års arbejde med at styrke fællesskaber i alle brancher, i  mangeartede organisationer, i erhvervslivet, i lokalsamfundene, i byen såvel som i alle hjørner og afkroge af Danmark. Her gives et bud på hvor vi er på vej hen - sammen.

Fremtidens landsbyer

Danmarks landsbyer og landdistrikter er under transformation.  Hvordan indstiller og bereder vi os på fremtiden? Sammenhængskraft gror ud af et velfungerende nærsamfund. Men hvem kæmper for det? og hvordan lærer vi den næste generation, hvad der er aller vigtigst, i en tid, hvor alting er i forandring og fortidens science fiction film, synes at blive til virkelighed, lige foran øjnene på os. 

Foredraget vil tage udgangspunkt i de to antologier som Selskab for Fremtidsforskning lavede i efteråret 2016 og foråret 2017. Her har 32 fremtrædende forskere, politikkere, konsulenter og landsbyildsjæle tegnet hver sit ønskværdige fremtidsbillede for Danmarks landsbyer og samstemmende kaldt landsbyernes for Danmarks DNA. Et inspirerende, tankevækkende og humoristisk foredrag i en tid, hvor vi allesammen har brug for at få øjnene op for, at vi ikke er ofre for, men medskabere af, fremtiden.

Grundtvig for fremtiden

samtaler med grundtvig

Tyge har rejst en skulptur af Grundtvig i sin lille landsby og mener at den hører til der.

Men hvem var Grundtvig? På hvilke måder og områder af vores samfund, har han haft betydning for det samfund vi lever i og hvad kan vi bruge hans tanker til i dag?

På trods af uanede mængder tilgængelig viden i dagens informationssamfund, har behovet for at forstå vores historiske DNA, aldrig været større.

At genopdage Grundtvigs tanker, om hvordan vi skaber større lighed, frihed og fællesskab i samfundet, er mere aktuel end nogensinde før.

Han er én af den Danske kulturs helt store grundlæggere - og en af grundene til at mange verden over, lader sig inspirer af det man i dag kalder " Den danske model". 

Et foredrag for dem, der gerne vil indføres i tanken om, hvordan der i fordums visdom ligger stor inspiration, til løsning af fremtidens udfordringer. 

Book et fordrag

Din meddelelse er sendt
Der opstod en fejl, meddelelsen er ikke sendt.